Gril na drevené uhlie  - Party-Time Gril na drevené uhlie  - Party-Time
Home   /   Voľný čas  /  Zábava  /  Bývanie  /   Gril na drevené uhlie 

Gril na drevené uhlie 

Gril na drevené uhlie 

    Gril na drevené uhlie sa hodí na terasu rodinného domu či priamo do záhrady. Mnohí ho už majú a  mnohí uvažujú o tom, či sa to vôbec oplatí a  aký záhradný gril si vlastne zadovážiť. 

   Vybrať si môžete medzi grilmi na drevené uhlie, plynovými a elektrickými grilmi. Líšia sa predovšetkým spôsobom vytvárania tepla. To ovplyvňuje, koľko času zaberie príprava lahodného pokrmu na grile, ako aj jeho chuť a vôňu. Jednotlivé modely sa líšia vzhľadom, veľkosťou či potrebným príslušenstvom. A  samozrejme i cenou.

  Aby ste si vybrali ten správny gril pre vás, musíte sa zamyslieť nad tým, čo máte na grilovaní najradšej a čo vám naopak vadí. Oboznámte sa vopred s výhodami a  nevýhodami používania jednotlivých typov grilov.  

ražniči na grile
Na grile na drevené uhlie viete pripraviť naozaj širokú škálu dobrôt.

Tradičný gril je na drevené uhlie

      Grily na drevené uhlie patria medzi najstaršie a stále najobľúbenejšie modely dostupné na trhu. Gril na drevené uhlie pozostáva z misky z hrubého plechu pokrytej ohňovzdornou farbou a nerezového roštu. Na výrobu tepla využíva drevené uhlie alebo brikety. Na ich zapálenie potrebujete tekuté alebo tuhé podpaľovanie. Medzi výhody grilov na drevené uhlie patrí aj ich rôznorodosť – nájdete ich v mnohých veľkostiach a tvaroch. Jedlá pripravené na takomto grile majú jedinečnú vôňu a chuť. 

otec a syn pri grile
Jedlo pripravené na grile na drevené uhlie má špecifickú chuť i vôňu, ktorá je nezameniteľná.

Najčastejší spôsob grilovania 

    Gril na drevené uhlie je jednoznačne najpopulárnejším typom grilu. Okrem charakteristickej vône počas grilovania  umožňuje aj rôzne miesta použitia. Nie je však bez chýb. Oplatí sa investovať do grilu na drevené uhlie do záhrady? 

    Gril na drevené uhlie patrí medzi tradičné vybavenie používané na grilovanie. Nielen v záhrade, ale aj na pozemku či na morskej pláži na miestach na to určených. Jeho najdôležitejšou prednosťou je charakteristická drevitá a dymová chuť a vôňa takto získaných pokrmov. To všetko majú na svedomí molekuly vône prítomné v dyme, ktoré prenikajú do najbližšieho okolia. Vďaka tomu má mäso alebo zelenina intenzívnu chuť, ktorú nie je možné získať grilovaním na iných typoch grilu. Niekto okrem dreveného uhlia alebo brikiet pridáva do pahreby aj kúsky dreva, napríklad slivku alebo jablko, a  získava tak ďalšie chute a vône.  

Tags

Súvisiaci článok

Pridať nový komentár