Rôzne štýly kuchyne Rôzne štýly kuchyne
Home   /   Bývanie  /   Kuchyne – nájdite si ten správny štýl!

Kuchyne – nájdite si ten správny štýl!

Kuchyne – nájdite si ten správny štýl!

Svet je veľmi rôznorodý, pestrý aj zaujímavý a tak podobne je to aj so svetom módy, bývania či interiérového dizajnu. Každý kút sveta je zaujímavý niečím iným a niečo iné je pre neho príznačné, typické a symbolické. Podobne je to aj so štýlom v zariaďovaní kuchyne. Nech sa vyberiete do Francúzska, Talianska, Austrálie, Veľkej Británie, Mexika či do Nórska alebo Fínska všade nájdete niečo iné, jedinečné, jednoducho kuchyne, ktoré majú svoj štýl – štýl typický pre danú krajinu.

Kuchyne v škandinávskom štýle

Kuchyne v seversko–škandinávskom štýle, či už v Nórsku, Švédsku, Dánsku, alebo vo Fínsku, majú jednu vec určite spoločnú a to jednoduchý, čistý štýl bez použitia zložitých ozdôb. Čistý, nezaprataný, vzdušný priestor s použitím prírodných materiálov (najmä dreva) a svetlých farieb, ktorým dominuje najmä biela farba, v sebe spája moderné aj tradičné prvky.

Ak teda uprednostňujete kuchyne zo svetlého dreva (napr. breza), prípadne nábytok s bielym náterom a čistý, svieži priestor bez výrazných farieb a doplnkov, bude pre vás kuchyňa v škandinávskom štýle ideálnym riešením.

Pre každého niečo…

kuchyne

Aký štýl kuchyne preferujete najviac?

Kuchyne vo Veľkej Británii v tzv. anglickom štýle v sebe nesú aj kus histórie v podobe masívneho nábytku s nádychom noblesy a bohatstva. Určite v takejto kuchyni nesmú chýbať detaily, ako napr. porcelánový servis, ozdobný svietnik či kytica živých kvetov vo váze.

Francúzske kuchyne môžu mať dve rôzne podoby. Buď jemný vidiecky – provensálsky štýl, alebo naopak moderný parížsky dizajn.

Štýl austrálskej kuchyne je veľmi podobný americkému, kde dokonalá funkčnosť a dizajn sú na prvom mieste. Kuchyne disponujú najrôznejšími modernými spotrebičmi, no zároveň všetko čo môže byť skryté je aj svedomito schované do priestoru v kuchynskej linke tak, aby pôsobili dokonale čisto.

Nech sa už rozhodnete pre vidiecky, moderný, minimalistický, anglický či škandinávsky štýl vašej kuchyne, podstatné je, aby ste sa v nej cítili príjemne a komfortne.

Tags

Fredy
Som začínajúci blogger a kedže som znamenie strelec tak ako pri všetkom v živote, aj pri bloggovani sa budem snažiť trafiť do čierneho.
Súvisiaci článok

Pridať nový komentár