Tip na lacné letenky Tip na lacné letenky
Home   /   Cestovanie  /   Tipy a triky ako získať lacné letenky

Tipy a triky ako získať lacné letenky

Tipy a triky ako získať lacné letenky

V tomto článku opíšem niekoľko tipov ako ušetriť peniaze pri cestovaní a získať lacné letenky. Najdôležitejšie je vždy si prezrieť množstvo ponúk, možností, akcií a zliav na mnohých web stránkach s letenkami, nie len na jednej.

Neexistuje jedna zázračná možnosť ako a kde kúpiť lacné letenky. Všetko si vyžaduje čas a podrobný prieskum. No ak cestujete veľa, časom sa do toho dostanete a pôjde to jednoduchšie.

Lacné letenky

Ako vybrať lacné letenky?

Pre lacné letenky odporúčam toto:

  1. Zvoľte si iné letisko príletu a iné odletu. Prezrite aspoň tri rôzne letiská odletu „doma“ tri rôzne letiská v cieľovej destinácii. Skontrolujte letiská, ktoré sa nachádzajú v tesnej blízkosti pôvodného miesta odletu a skontrolujte ich ceny pre jednotlivé lety. Nízko nákladové letecké spoločnosti často používajú sekundárne menej vyťažené letiská. Takisto skontrolujte letiská v krajine, do ktorej cestujete. Ak cestujete napríklad do Londýna, pozrite si lety na letisko Luton a tiež letisko Stansted. Ceny môžu byť výrazne nižšie/vyššie.
  2. Ďalšou možnosťou ako získať lacné letenky, je kúpiť si samostatne letenky ako niekoľko jednosmerných ciest. Tým myslím, ak máte let s prestupmi alebo letíte do menšieho mesta, väčšinou si zrejme zadáte do vyhľadávača leteckej spoločnosti cieľové miesto a letecká spoločnosť vám ponúkne jednu letenku na celý let – aj spiatočný. No niekedy môže byť vhodné pozrieť si všetky lety, ktoré musíte podstúpiť, samostatne. Môžu vás totiž vyjsť lacnejšie.

    Vyžaduje si to čas

  3. Vyskúšajte všetky možnosti, aby ste získali lacné letenky. To znamená, hľadajte letenky spiatočné, alebo jednosmerné, s rezerváciou hotela, aj bez, s odvozom z letiska a bez. Niekedy môžete získať za menej viac. Za trošku vášho času surfovania na internete to stojí.
  4. Skúšajte a porovnávajte. Kým máte čas, tak hľadajte a porovnávajte. Pre letecké spoločnosti platí, že ceny leteniek nikdy nie sú nemenne stanovené, alebo že ceny len stúpajú či len klesajú. Pohybujú sa ako paragraf, preto je potrebné sledovať ich každý deň.
  5. Nenechajte si hľadanie lacných leteniek na poslednú chvíľu, aj keď cestovanie last minute môže byť niekedy výhodnejšie. Hovorí sa, že ideálny čas na začatie hľadania lacných leteniek je najneskôr 60 dní pred želaným odletom.

Tags

Súvisiaci článok

Pridať nový komentár