Kuchársky nôž, hrniec a profi sporák. Čo ešte? - Party-Time Kuchársky nôž, hrniec a profi sporák. Čo ešte? - Party-Time
Home   /   Produkty  /   Kuchársky nôž, hrniec a profi sporák. Čo ešte?

Kuchársky nôž, hrniec a profi sporák. Čo ešte?

Kuchársky nôž, hrniec a profi sporák. Čo ešte?

Či už ste súčasťou menšieho tímu v v profesionálne vybavenej  kuchyni veľkej reštaurácie  alebo pravidelne varíte doma, môže vám varenie prinášať doslova radosť. Pokiaľ máte tie správne zručnosti,  znalosti o potravinách a základy kuchárskeho umenia potom  dokážete s trochou tvorivosti uvariť čokoľvek. Bez základných vecí a vybavenia kuchyne by to ale nešlo. Určite ktorýkoľvek profi šéfkuchár by vypracoval siahodlhý zoznam vecí, ktoré chce mať každodenne k dispozícii. Existuje však zopár základných vecí, ktoré potrebuje mať každý vo svojej kuchyni. Je to kuchársky nôž, doska na krájanie, základné panvice a hrnce, možno tlakový hrniec či kotlík. A samozrejme aj niečo, ako sporák na čom sa tie naše jedlá dajú uvariť. A pokiaľ varíme veľké počty jedál a naša ponuka je skutočne pestrá, potom sa nám zíde aj profi sporák s početným horákmi.

profi sporák
Profi sporák so šiestimi horákmi

Profi sporák potrebuje profi prístup 

     Vynikajúci pracovný nôž je nerozlučným priateľom každého kuchára. Šikovný kuchár používa tri páry nožov. Kuchársky nôž,  nôž na krájanie a zúbkovaný nôž na chlieb. Ďalšou základnou nevyhnutnosťou, ktorú musí mať každá domácnosť, je drevená doska. Vo veľkých kuchyniach sú drevené panely väčšie, pevné a odolné. Suroviny sa pripravia, narežú a postupne sa pripravia na finálne spracovanie varom v rôznych panviciach a hrncoch. Nič  mimoriadne sa nedeje, pokiaľ máme k dispozícii aj kvalitný sporák na varenie. Sporáky patria medzi najpotrebnejšie a najčastejšie používané spotrebiče v domácnosti. Sporák u nás doma má zvyčajne aj zabudovanú rúru na pečenie a niekoľko horákov či platní na varenie. Vo veľkých profi kuchyniach je to samozrejme omnoho iné. Často tam len jeden sporák nestačí pre ich kapacitné možnosti a počet jedál denne ponúkaných a pripravovaných armádou kuchárov. 

profi sporák
Profi sporák kombinovaný s rúrou

Veľkosť, energetická náročnosť aj návratnosť 

    Rozhodovanie sa, ktorý sporák je pre vás ten správny, závisí od množstva faktorov. Ako často sa bude používať, aké množstvo a pestrosť jedál sa na ňom bude pripravovať. Pre veľké prevádzky je to tiež relatívne nákladná dlhodobá investícia, ktorú využívajú niekoľko rokov. Väčšina profi modelov sporákov ponúka kombináciu horákov, varných platní a rúr na pečenie. Každý podnikateľ samozrejme zvažuje návratnosť svojich investícií. Sporák nevynímajúc. 

Tags

Súvisiaci článok

Pridať nový komentár