Komínový digestor nás chráni - Party-Time Komínový digestor nás chráni - Party-Time
Home   /   Najlepšie články  /  Bývanie  /  Zdravie  /  Produkty  /   Komínový digestor nás chráni

Komínový digestor nás chráni

Komínový digestor nás chráni

Dnešný spôsob bývania a rozmanitosť životných štýlov často mení klasickú funkciu kuchyne ako oddelenú miestnosť. Príprava jedla aj samotné varenie sa presúva priamo do obývačky, uprostred rodinného diania.  Mení kuchyňu na miesto pre prípravu jedla priamo v obývačke, uprostred diania okolo. Sú však medzi nami aj niektorí domáci kuchári, ktorí neradi varia pod dohľadom ostatných. Vychutnávajú si varenie v uzavretej varnej zóne v bezpečí oddelenej kuchyne. Poskytuje im to súkromie, pohodlie a bezpečnú pôdu. V ich tesnej blízkosti sa nachádza kuchynská špajza, veľké skrinky na potraviny, kuchynský riad a hrnce. To všetko prakticky a efektívne na dosah ruky. Tu si svoje kreatívne  varenie vedia sami dobre zorganizovať. Tešia sa na to ako na ich vlastný príjemný zážitok A nad varnou zónou majú umiestnený efektívny menší komínový digestor.

komínový digestor
Rohový rustikálny komínový digestor ANGGIU v prevedení antická biela a nemorené drevo

Komínový digestor vo viacúčelovom obytnom priestore 

     Vo viacúčelovom obytnom priestore nachádzame priestorové zjednotenie jednotlivých obytných miestností. Dizajn kuchýň sa prejavuje aj v určitom industriálnom prvku, ktorú do určitej miery zdôrazňuje priemyselný charakter kuchyne. Jednoduchú prípravu a varenie samotného jedla. A komínový digestor v ňom zohráva veľmi dôležitú úlohu a interiérovú funkciu. Charakteristickým rysom dnešného kuchynského dizajnu je aj kompletné funkčné prepojenie kuchyne a jedálne. Kuchynská linka pokračujúca okolo jedálne, veľký jedálenský stôl alebo kuchynský pult presne v strede miestnosti. A nad ním vhodne zvolené a nainštalované odsávanie.

komínový digestor
Štýlový komínový digestor Elica

Komínové  odsávače pár a výparov 

    Digestor v kuchyni nie je žiadnou veľkou novinkou. Boli a sú zabudované v každom panelákovom byte. O ich kvalite a účinnosti sa dá samozrejme diskutovať, ale dnes je situácia úplne iná. Pokiaľ varíme na plyne, tak aj produkty spaľovania môžu negatívne ovplyvňovať vnútornú atmosféru v celom byte. Dôkladné odvetranie miestnosti je preto úplnou nevyhnutnosťou. Digestor má ale svoje opodstatnenie aj vtedy, keď k vareniu zemný plyn nepoužívate. Výkonný a dobre zvolený digestor zabráni tomu, aby sa pachy vzniknuté pri varení šírili po celom dome.  Spríjemní nám varenie, pobyt v samotnej kuchyni a príjemný pocit v ktorejkoľvek časti dobre vetraného bývania.  Komínové odsávače  v širokej škále  sú najrozšírenejším, najobľúbenejším a v súčasnosti najžiadanejším typom digestorov. Vďaka svojmu, mnohokrát veľmi zaujímavému dizajnu a spôsobe umiestnenia  sa často stávajú  dominantným a určujúcim interiérovým prvkom súčasnej kuchyne. 

Tags

Súvisiaci článok

Pridať nový komentár