Peňaženky na karty majú svoj význam - Party-Time Peňaženky na karty majú svoj význam - Party-Time
Home   /   Móda  /  Najlepšie články  /  Produkty  /   Peňaženky na karty majú svoj význam

Peňaženky na karty majú svoj význam

Peňaženky na karty majú svoj význam

Doplnky ako peňaženky a kabelky sú síce doménou žien, no pánske peňaženky či tašky majú rovnako veľký módny a praktický význam. Preto sú nasledujúce riadky určené pre obe pohlavia a tak ako ženy aj muži sa môžu zoznámiť s užitočnými pomocníkmi, ktorými nám v bežný deň budú peňaženky na karty.  

Peňaženky ako také sú doplnok, ktorý ani napriek elektronickému bankovníctvu úplne nezahynie. Vždy budeme potrebovať mať pri sebe pár rezervných bankoviek a mincí, nejaké vernostné karty (patálie s aplikáciami, dátami – občas nechceme riešiť), poistenecké kartičky a samozrejme mini foto našich blízkych. Niekto potrebuje na svoje „drobnosti“ riadnu „buksu“, niekto pragmaticky siaha po mincovníkoch alebo menších peňaženkách. Preto, že sa nám však v osobných veciach nahromaďuje stále viac kariet – platobných, vernostných, peňaženka na karty má svoj špecifický význam.  

peňaženka na karty
Peňaženka na karty Bugatti

Peňaženky na karty – jednoduché aj inteligentné 

Áno, na platobné karty, môžete, samozrejme používať klasickú peňaženku, kde bežne zmestíte v priemere 6 rôznych kariet, pretože priehradky sú účelne rozdelené práve na hotovosť a na karty. Výber peňaženiek je pritom taký bohatý, že si vyberiete na každú príležitosť, do každej tašky a pre akýkoľvek peňažný obnos. Aký význam má však ponúkať špeciálne peňaženky na karty? A má to vôbec význam?  

Tento druh peňaženky, bez toho, že by sme chceli generalizovať, sa najskôr udomácnil v pánskych šatníkoch. Muži toho zvyčajne (a nemyslíme to v zlom) v peňaženke nosia menej (nejde o financie), takže puzdrá na karty v podobe peňaženky začali najskôr v pánskych kolekciách. Tento druh peňaženky je nenáročný na priestor a uskladnenie, ľahko sa totiž zmestí do vrecka kabátu alebo aj džínsov. Keďže peňaženky nie sú artikel, ktorý by sme si menili každý týždeň, oplatí sa investovať do kvalitnejšieho modelu, najlepšie do peňaženky z kože.  

Puzdro alebo peňaženka na kartu získavaja pridanú hodnotu, pokiaľ má v sebe zabudovanú technológiu RFID. Ak ste o nej dosiaľ nepočuli, je to v poriadku, je to pomerne čerstva novinka, ktorá sa aj do našich končín dostala len nedávno.

peňaženka na karty
Peňaženka na karty Mano

Čo je to RFID?  

RFID je skratka Radio Frequency Identification, teda rádiofrekvenčná identifikácia. V skratke, ten ktorý snímač v platobnom termináli elektromagneticky ožiari tag (štítok) na karte. Táto energia sa ihneď nahromadí v mini kondenzátore a identifikačný čip má potom energiu na odoslanie svojich identifikačných údajov. Laicky povedané, Vaša karta sama od seba vydá do sveta svoje zabudované dáta! Toto je jav, ktorý je žiadúci, ak svojou kreditnou kartou platíte za tovar. Lenže tieto dáta sa dajú zneužiť aj zlodejmi, ktorí sa k takýmto snímačom vedia dostať a dáta z Vašich kariet na diaľku vytiahnuť! Preto vznikla ultra tenká fólia s hrúbkou 100 mikrometrov na odtienenie elektromagnetických vĺn, ktorej úlohou je úniku dát zabrániť. Túto ultratenkú fóliu používajú výrobcovia doplnkov a zabudujú ju práve do peňaženky alebo do puzdra na karty. Fólia ako taká je neviditeľná ale účelná! Je to len náš malý tip, možno aj to Vám pomôže pri výbere peňaženky na karty.  

Tags

Súvisiaci článok

Pridať nový komentár