Home   /   Cestovanie  /   Navštívte jedinečný ostrov Maurícius

Navštívte jedinečný ostrov Maurícius

Navštívte jedinečný ostrov Maurícius

Maurícius, ktorý je ostrovným Edenom, ihriskom s dokonalými palmami a tropickými vodopádmi, je malý, ale zato rušný, ostrov. Čo robiť na takomto krásnom ostrove? Ležať na pláži celý deň? Málokto vie, že Maurícius je vlastne veľmi aktívny ostrov. Všetky možné vodné športy, ktoré sú v ponuke, si môžete aj tu. Najzaujímavejšie atrakcie sú kitesurfing alebo výlety loďou okolo ostrova a do krásnych lagún ako z filmov. Potápanie a šnorchlovanie sú tu úžasné. Maurícius je obkolesený plytkými vodami, koralovými útesmi a vznešenou podvodnou topografiou. Na súši bude vašou jedinou starosťou rozhodnúť sa medzi skvelou turistikou, jazdectvom, hre na golfových ihriskách alebo leňošením a nič nerobením na pláži. Rozhodnutia, rozhodnutia…
Mark Twain sa o ňom vyjadril, že najskôr bol stvorený Mauríciu a až potom nebo. A mnohí sa s jeho názorom stotožňujú.

maurícius

Na Maurícius nikdy nezabudnete.

Maurícius sa radí medzi luxusné dovolenky

Maurícius je známy pre svoje zafírové modré vody, biele pieskové pláže a luxusné rezorty. V ktoromkoľvek z týchto rezortov budete ubytovaní, bude vám poskytnutý jeden z najkrajších výhľadov na Indický oceán. Okrem toho očakávajte perfekcionizmus, bezchybný servis, rozmaznávajúce kúpele, dizajnérsky nábytok, súkromné malé bazény, palmové terasy a reštaurácie na svetovej úrovni. Takáto dovolenka vám utkvie v pamäti ešte dlho po návrate domov.

Maurícius

Maurícius ponúka dychberúce zákutia.

A čo nájdete na stole?

Maurícius sa môže pýšiť pre vynikajúcu kvalitu svojich potravín a jedla. A to platí rovnako pre malé reštaurácie a plážové bary ako aj reštaurácie v 5 hviezdičkových strediskách. Morské plody sú všadeprítomné. Medzi top špeciality patrí bezpochyby aj chobotnicový šalát. Medzi najhlavnejšie potraviny však patria paradajky, cibuľa, cesnak a chilli. Okrem toho, že sa pridávajú do rôznych jedál, spolu s korením sa tiež varia a pripravujú na lahodnú chuťovú omáčku známu ako „rougaille“. Tá sa bežne používa s mäsom, alebo morskými plodmi, a ryžou. Najčastejšie koreniny sa používajú kurkuma, škorica, kardamon a klinček. Jedlá sú jednoduché no vďaka týmto koreninám mimoriadne chutné a aromatické.

Tags

Súvisiaci článok

Pridať nový komentár