Home   /   Nezaradené  /  Cestovanie  /  Voľný čas  /   Na Kapverdy za krásami Atlantiku a skvelým jedlom

Na Kapverdy za krásami Atlantiku a skvelým jedlom

Na Kapverdy za krásami Atlantiku a skvelým jedlom

Kapverdské ostrovy, známe aj pod skráteným názvom Kavperdy, sú ostrovným štátom pri západnom pobreží afrického kontinentu. Kapverdy tvorí 10 menších ostrovov sopečného pôvodu. Leží vo vodách Atlantického oceánu približne 570 kilometrov od pobrežia africkej dovolenkovej destinácie Senegalu. Od Európy sú vzdialené 1500 kilometrov, čo značí skutočnú exotiku. Chcete si vyraziť do hlavného mesta? Určite neváhajte. Volá sa Praia a je dôležitým ekonomickým, politickým a kultúrnym centrom ostrovov.

kapverdy

Kapverdy si zamilujete

Kapverdy ponúkajú priaznivé klimatické podmienky

Podnebie na Kapverdských ostrovoch je naozaj priaznivé a ideálne na trávenie pobytu pri mori. Jedná sa o celoročne dostupnú destináciu nakoľko tu celoročne vládnu teploty medzi 20 a 30 stupňami celzia. Teplotu mora ovplyvňujú studené prúdy. To však neznamená, že tu plavci mrznú. Teplota sa drží na úrovni 23-24 stupňov celzia po celý rok, čo sú ideálne podmienky na kúpanie. Na večernú romantickú prechádzku s partnerom je dobré si pripraviť mikinu, nakoľko pre Kapverdy je príznačné veterné počasie a, keď po zatmení slnka fúka chladný vzduch od Atlantiku, je to rozhodne cítiť. Kapverdy si zamilujete aj vďaka miestnej gastronómii, ktorá ponúka množstvo chutných pokrmov, ktoré si budete chcieť navariť aj doma po návrate z dovolenky.

kapverdy

Kapverdy sú známe svojimi plážami

Kapverdy nielen v srdci, ale aj na jazyku

Láska ku Kapverdám vedie aj cez žalúdok. Na to nezabúdajte, keď sa ocitnete v blízkosti miestnych reštaurácii. Budete mať jedinečnú šancu spoznať miestnu kuchyňu. Tá je výdatná a chutná. Varí sa tu zväčša z miestnych surovín, čo zabezpečuje autenticitu jedla. Národné jedlo sa nazýva Cachupa. Je to druh guláša, v ktorom sa mieša kukuričná kaša s cibuľou, zelenými banánmi, maniokom, sladkými zemiakmi, dyňou, paradajkami, prípadne slaninou a cesnakom. Je to tak populárne jedlo, že ho miestne obyvateľstvo dokáže jesť na raňajky, obed i večeru. Dezertom býva exotické ovocie ako papája, mango a kokos. Klasickým nápojom je grogue, čo je miestna pálenka vyrobená z cukrovej trstiny. Nebojte sa ochutnávať všetko, čo vidíte. O to viac zážitkov si donesiete domov.

Tags

Súvisiaci článok

Pridať nový komentár